Bättre skolmat genererar bättre skolresultat
För bättre skolmat
Forskning visar att elever som äter maten som serveras i skolan genererar bättre studieresultat. Och det är kanske inte så konstigt i och med att maten ger den näring och energi som krävs för att eleverna ska utveckla sin inlärningsförmåga.
Det råder ständig debatt om vilka åtgärder som ska vidtas för att skolmaten ska förbättras. Enligt Livsmedelsverkets råd och angivelser ska skolmaten tillagas utifrån flera aspekter - en av dem är god skolmat som förhåller sig till doft, smak och upplevelse.
Vår vision är att laga hälsosam och god skolmat till grund- och gymnasieskolor runt om i Sverige för att ge eleverna den näring och energi som krävs för att prestera goda skolresultat.
Nedan kan du läsa mer om hur vi arbetar för att laga bättre skolmat.
Som ett led i arbetet har vi bland annat valt följande arbetssätt:
Tillsammans med certifierade måltidsföretaget CREO Hälsa gör vi näringsberäkning på alla rätter samt tar fram våra menyer vilka anpassas efter alla krav som kan ställas på en kvalitativ skolmåltidsleverantör.
Vår receptbank är tillgänglig för de skolor som önskar att ta del av leverantör och råvaror.
Vi genomför kontinuerligt utvecklingsprogram för våra köksmästare för att öka kompetensen inom företaget.
Varje termin utförs provlagning av valda delar ur vår meny, framförallt av nya rätter.
Vi erbjuder olika lunchkoncept som är anpassade efter skolans behov. Är ni intresserade av våra exklusiva all inclusive “Food Court”-koncept?
Miljö- och hållbarhetsarbete
Utöver ovanstående punkter har vi som krav att:
Alla kök ska vara godkända utan anmärkning av Miljö- och hälsomyndigheten.
Samtliga kök ska ha ett godkänt egenkontrollprogram för renhållning, spårbarhet och ursprung.
Alla kök ska vara godkända av Arbetsmiljöverket och Brandmyndigheten.
Vi har avtal med VISITA som borgar för rättvis anställning av vår personal.
Läs mer om vårt miljöarbete